Pagini

Curatarea ficatului cu suc de mere

Sucul de mere face minuni la curatarea organismului, in special a ficatului, rinichilor si fierii.
Folositi doar suc proaspat preparat (sucurile cumparate, pastrate pentru mai mult timp, nu dau rezultatele asteptate).
Folositi mai mult mere dulci, adaugati doar cateva mere dintr-un soi mai acru, pentru a obtine un gust mai placut. Beti cu inghitituri mici si tineti

fiecare inghititura in gura un timp, pentru a se amesteca cu saliva.
Persoanele cu o microflora digestiva bolnava pot suferi de un disconfort al stomacului, cum ar fi balonari, dupa ce se consuma sucul. Pentru a preveni acest disconfort, pot filtra particulele de pulpa ce raman in suc. Va puteti pregati dinainte sistemul digestiv pentru a putea face fata unui continut ridicat de acid, band o jumatate de pahar de suc de mere cu 15 minute inainte de fiecare masa in saptamana de dinainte. Curatarea dureaza trei zile. Trebuie sa va abtineti de la orice mancare. Activitatea fizica in aer liber este benefica.
In fiecare zi a procedurii, beti doar suc de mere in urmatoarele cantitati, la orele indicate:
-          Ora 8 - 1 pahar;
-          Ora 10 – 1 pahar;
-          Ora 12 – 2 pahare;
-          Ora 14 – 2 pahare;
-          Ora 16 – 2 pahare;
-          Ora 18 – 1 pahar;
-          Ora 20 – 1 pahar.

Daca nu exista miscare intestinala in timpul terapiei, puteti consuma bauturi din plante, diuretice, sau si mai bine, faceti o clisma.

Utilizarea sucurilor de legume la curatarea ficatului

Metoda pentru curatarea ficatului cu ajutorul uleiului si sucului de lamaie este cea mai eficienta; totusi, unele persoane nu pot bea ulei, nici macar nu suporta mirosul acestuia. Ce pot face? Isi pot curata ficatul cu amestecuri de sucuri de legume. Aceasta metoda este mai lunga si mai putin eficienta.
Beti o jumatate de pahar de suc amestecat din morcov, sfecla si castravete, de trei-patru ori in fiecare zi, in proportie de 10:3:3 (de ex 250g :75g : 75g), timp de doua saptamani. Repetati aceasta terapie de 14 zile de patru ori (la fiecare trei luni) in primul an si apoi odata pe an.