Pagini

Curatarea ficatului pentru copii

Oamenii intreaba deseori despre metodele de curatare a ficatului pentru persoanele in varsta sau copii, ca alternativa pentru celelalte proceduri de curatare a ficatului. Metodele prezentate pana acum pot sa nu fie potrivite pentru unele persoane, de exemplu nu toata lumea poate trai doar cu sucuri timp de doua zile sau sa bea 200 ml de ulei (mai ales in cazul copiilor). Metoda alternativa pentru copii este putin mai complicata, deci fiti foarte atenti la aceasta metoda, mai ales la cantitatile de ingrediente utilizate.


 Seturile 1 si 2 trebuie preparate in acelasi timp (intr-o ora).

Setul 1
Macinati trei cesti de ovaz si puneti-le intr-o oala de 5 litri, apoi turnati 4 litri de apa rece deasupra. Acoperiti oala cu un capac si puneti deoparte timp de 24 de ore.

Setul 2
Luati o ceasca de macese, taiati-le in bucati mici, puneti-le intr-o oala de 2 litri si turnati 1 litru de apa fiarta peste ele. Infasurati oala cu un prosop si puneti deoparte timp de 24 de ore.

Dupa 24 de ore, adaugati doua linguri de muguri de mesteacan si trei linguri de frunze de zmeura in oala cu ovaz si fierbeti timp de 15 minute. Adaugati doua linguri de fibre de porumb (aflate sub frunzele de porumb) si fierbeti la foc mic timp de alte 15 minute. Puneti bautura deoparte timp de 45 de minute si apoi strecurati cu atentie.

Strecurati setul numarul 2 si amestecati ambele seturi. Amestecul rezultat este un remediu pentru curatarea ficatului pentru un adult.

Daca vreti sa preparati un amestec pentru un copil, reduceti cantitatile de ingrediente in functie de varsta copilului, dupa cum urmeaza:
• De la 1 la 3 ani - de zece ori.
• De la 4 la 6 ani - de opt ori.
• De la 7 la 10 ani - de sase ori.
• De la 11 la 15 ani - de patru ori.

Turnati amestecul in sticle si pastrati la frigider sau in orice loc uscat, intunecat is racoros. Luati 150 de ml de patru ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de mese (incercati sa va limitati la patru mese pe zi). Ultima oara cand luati amestecul nu trebuie sa fie mai tarziu de ora 19.

Folositi urmatoarele cantitati pentru copii (de patru ori pe zi):
• 1-3 ani : o lingurita timp de doua saptamani.
• 3-5 ani : doua lingurite timp de doua saptamani.
• 5-7 ani : o lingura timp de doua saptamani.
• 7-10 ani : doua linguri timp de doua saptamani.
• 10-15 ani : patru linguri timp de doua saptamani.
Folositi aceasta terapie o data pe an.