Pagini

Curatarea urechilor

Curatarea urechilor nu este foarte complicata, insa este esentiala pentru starea generala de sanatate. Natura ne-a inzestrat cu metode de curatare periodica a urechilor prin intermediul cerii. Pe masura ce secretia iese din canalul urechii, aceasta scoate si praful care ar fi putut intra prin ureche. Daca ceara din ureche nu inainteaza usor, aceasta creeaza presiune in timpane. Aceasta poate cauza dureri de cap, stari de ameteala, chiar si
pierderea auzului.
 Principiile igienei sunt foarte simple: ajutam ceara din urechi sa iasa prin scoaterea ei din ureche. O idee minunata ar fi sa includem masajul urechii in programul nostru de igienizare zilnica.Este indicat sa repetati masajul urechilor in fiecare dimineata (repetati fiecare miscare de opt ori)
1. Impingeti cocoasa din spatele urechilor sus si jos.
2. Impingeti urechile inainte si inapoi.
3. Rasuciti-va urechile in sensul acelor de ceasornic.
4. Trageti in jos de lobul urechilor.
Apoi, va puteti pune degetele aratatoare in urechi si puteti sa le miscati in diferite directii, dupa care eliminati ceara (impreuna cu praful si celulele moarte).

Majoritatea oamenilor care urmeaza sfaturile, instructiunile de curatare a corpului devin coplesiti de responsabilitatile zilnice si se reintorc la vechiul stil de viata, care nu include prea mult efort de mentinere a unei stari de sanatate buna. Amintiti-va ca nu aveti decat o singura viata si aveti datoria fata de voi sa ramaneti sanatosi si sa va folositi viata la potentialul maxim. Toate aspectele legate de sanatate sunt importante. Felul cum functioneaza fiziologia noastra cere o grija sustinuta pentru intreg corpul.