Pagini

Clisma

Vom trata acest subiect - clisma(irigarea intestinului)- mai detaliat, deoarece clisma este una din cele mai eficiente proceduri pe care le puteti face acasa pentru a curata toxinele din organism.
 Unii specialisti au avertizat ca irigarea intestinului gros distruge microflora sanatoasa. Nu este adevarata aceasta afirmatie. Este aproape imposibil sa gasesti o persoana cu o microflora sanatoasa din cauza regimului
alimentar, a lipsei de activitate fizica si a cantitatilor de medicamente (mai ales antibiotice) pe care le luam. Aproape 90% dintre oameni au un tub digestiv degenerat si o microflora afectata. Dr. Norman Walker, un medic american recunoscut in toata lumea ( care a trait 106 ani), a folosit clisma timp de 50 de ani pentru a trata diverse boli. Privea clisma ca pe cea mai simpla si eficienta metoda de a curata murdaria interna din organism. Obisnuia sa spuna ca oamenii care nu cred in eficienta clismei au cea mai mare nevoie de ea.

Practica arata ca multi oameni nu folosesc irigarea intestinului gros pentru ca le cauzeaza repulsie (voma). Ar trebui sa realizeze ca este singura metoda de a elimina straturi de material fecal stagnant acumulat in intestinul nostru. Materialul stagnant arata mult mai repulsiv si miroase mai urat decat cel mai groaznic sistem de canalizare pe care vi-l puteti imagina. Alti oameni gasesc pozitia incofortabila sau nu au indeajuns spatiu pentru a face aceasta operatiune. Exista multe scuze. Dar pericolul unei operatii sau al mortii ne da o motivatie imediata de a ne pune la punct intestinul gros. Cel mai rezonabil comportament este sa incepeti sa folositi aceasta procedura inainte de a fi supusi in fata unor amenintari serioase la adresa sanatatii.

Inainte de a intra in detaliu, amintiti-va doua lucruri: in primul rand, motivarea dvs. poate fi data de dorinta de a scapa de depozite stagnante care cauzeaza multe probleme de sanatate; in al doilea rand , trebuie sa urmariti procedura descrisa in detaliu, pentru a evita ranirea si pentru a maximiza beneficiile.

Tehnica clismei - irigarea intestinului gros

Faceti o solutie de 1,5 - 2 litri de apa fiarta (la temperatura corpului) si una-doua lingurite de suc de lamaie (filtrati pulpa si semintele de suc). Puneti solutia in punga pentru clisma (disponibila in majoritatea farmaciilor)

Atarnati punga la 1-1,5 m deasupra nivelului corpului; aplicati ulei vegetal pe tubul clismei si pe anus. Uleiul vegetal este preferat vaselinei, cremelor sau sapunului, pentru ca este un produs naturist si nu infunda porii pielii. Luati "pozitia tigrului" - asezativa in genunchi si coate, cu picioarele usor departate, cu abdomenul cat mai relaxat. Introduceti capatul tubului in anus si lasati apa sa curga. Inspirati adanc cu gura deschisa. Punga clismei se va goli in unu-doua minute, iar apoi va puteti ridica. (Daca apa nu curge liber din punga apasati pe tubul clismei pentru a opri fluxul complet pentru cateva secunde si apoi lasati apa sa curga din nou)

Acesta nu este sfarsitul procedurii. Trebuie sa va miscati intestinul putin. Una dintre modalitatile prin care puteti face asta este sa sariti sau sa miscati partea inferioara a abdomenului cu mainile. Incercati sa creati putina actiune de curatare in interiorul intestinului, apoi asezati-va pe spate si asteptati. Veti simti o miscare in intestine in 2-10 minute. Fiti pregatiti sa stati 15-20 de minute la toaleta (luati o carte sau o revista sa cititi). In final veti simti ca toata apa a parasit intestinul gros (urinarea este ultimul semn).

Daca nu ati mai folosit aceasta procedura, ar fi bine sa va uitati la reziduurile pe care le-ati eliminat odata cu apa. Privelistea este neplacuta si poate cauza repulsie, dar asta va fi o motivare puternica pe viitor.

Procedura ar trebui repetata in fiecare zi in prima saptamana, o data la doua zile in a doua si a treia saptamana si de doua ori in a patra saptamana.

Dupa a patra saptamana, multi veti sti dupa aspectul si mirosul scaunelor ca procesul de curatare a fost complet. Pentru a va mentine intestinul gros in aceasta stare de curatenie si pe viitor, este indeajuns sa folositi aceasta procedura o data pe saptamana pentru restul vietii.

Ceea ce ati facut poate fi comparat cu igienizarea solului din jurul radacinilor corpului dvs. prin inlaturarea straturilor de material fecal intarit si a produselor fermentate si intrate in putrefactie. Aceste radacini pot absorbi acum substante folositoare din mancarea digerata, necesara pentru a construi celule noi. Organismul dumneavoastra numai absoarbe celule periculoase si cancerigene. Acum sangele poate fi curatat si evolutia bolilor poate fi inversata. Si ati reusit singuri sa faceti asta.

Toate organele pot fi hranite mai bine, iar sangele curatat poate dizolva depozitele periculoase in alte parti ale organismului. Organele interne se intorc treptat catre locurile lor, functionarea lor se imbunatateste, presiunea sangelui se normalizeaza pe zi ce trece si nici o boala nu mai afecteaza organismul dumneavoastra.

Intestinul gros care a fost supus intinderii, ofilit si lipsit de substante nutritive pentru mult timp, trebuie sa revina la forma sa initiala pentru a functiona eficient. Cand revine la forma obisnuita, invata din nou sa antreneze masa de mancare nedigerata si alte reziduuri.

Pentru a obtine asta trebuie sa mancam multe boabe de grau pe perioada terapiei cu clisma (este o idee buna oricand). Asigurati-va ca boabele sunt intregi. Folositi numai apa ca sa le pregatiti. Pe masura ce boabele de grau trec in stomac, in intestinul subtire si apoi trec in intestinul gros, acesta ajuta intestinul gros sa revina la forma initiala. Observatie: nu folositi lapte cand pregatiti graul

Mai exista cateva observatii pe care le putem adauga:
1. Multi oameni sunt ingrijorati la inceput de cantitatea de apa folosita - 1,5 - 2 litri. Capacitatea intestinului nostru gros (curat si sanatos) este de aproape 3,5 litri - mai aveti inca loc. Senzatia de disconfort nu poate fi alungata la inceput, insa va inceta pe parcurs. Pe viitor, cand intestinul este curat este de ajuns sa folositi doar un litru din aceasta solutie pentru prevenire.

2. De ce adaugam suc de lamaie? Mediul alcalin promoveaza procesul de fermentare si putrefactie. Introducand o usoara aciditate, incetinim aceste reactii, distrugem bacteriile producatoare de boli si stimulam microflora sanatoasa. Acidul din lamaie distruge toxinele.

Pentru cei care considera ca aceasta procedura este inacceptabila, in articolele urmatoare o sa fie prezentate cateva metode alternative de curatare a intestinului gros. Trebuie insa sa stiti ca nu sunt la fel de eficiente precum clisma.

Atentie: Persoanele care au avut operatii la colon/cu boli acute ale intestinului gros sau care sufera cu inima/rinichii trebuie sa ceara obligatoriu sfatul unui medic specialist !