Pagini

Curatarea organelor respiratorii

Terapia poate fi folosita de fumatori si de persoanele care sufera de tulburari ale cailor respiratorii.
  
Metoda A
Spalati si curatati o ridichie neagra, taiati-o si introduceti-o la storcator. Adaugati o lingura de miere si beti inainte de culcare. Puneti pulpa pe o banza de bumbac si folositi ca o compresa pe piept (cu exceptia zonei inimii). Acoperiti compresa cu unu prosop sau o patura. Luati compresa

daca aveti o puternica senzatie de arsura, pentru a evita deteriorarea pielii.
Frecati ulei vegetal pe piele.

Metoda B - comprese cu varza
Luati patru frunze de varza alba (suficient de mari pentru a acoperi zona plamanilor), puneti-le intr-o oala cu apa, aduceti la punctul de fierbere si fierbeti timp de exact trei minute. Frecati untura pe piept si pe spate in zona plamanilor, folositi doua foi pentru a va acoperi pieptul si doua pentru a va acoperi spatele. Infasurati un prosop imprejur, puneti o camasa calduroasa si acoperiti-va cu o patura groasa. Repetati acest lucru trei seri, inainte de culcare. Dupa cea de a doua zi, plamanii vor incepe sa elimine flegma, veti tusi si transpira mult (acesta este un fenomen normal).

Metoda C - utilizarea sevei de pin
Incalziti o ceasca de lapte de capra (nu fierbeti) si puneti o bucata de rasina in el. Amestecati pentru a dizolva seva complet si lasati amestecul sa se raceasca putin. Beti-l cald intainte de culcare, frecati un balsam de plante de incalzire pe piept si pe spate si imbracati-va cu o camasa calduroasa.