Pagini

Regimul alimentar dupa curatarea ficatului

Trebuie sa limitati consumul de produse care dauneaza ficatului. Acestea sunt: carnea prajita, gustarile grase si condimentate (mai ales reci), alimentele cu amidon ca faine, prajiturile si biscuitii dulci. Daca ficatul este bolnav, limitati consumul de otet, piper, mustar, napi, ridiche, ceapa prajita, cafea si ceai. pentru a intari ficatul bolnav, puteti bea un amestec de suc de sfecla si de morcov (raport de 1:4), pana la 0,5 litri pe zi. Vitaminele esentiale
pentru ficat (A, B, C, K) se gasesc in cantitati mari in galbenusul de ou, unt, branza de vaci, rosii, sfecla, morcov, dovlecel, conopida, struguri, pepene
rosu, capsuni, mere, prune uscate, germeni de grau, macese si coacaze.

Sfaturi utile
Exista un remediu foarte eficient impotriva inflamatiilor ficatului si fierii: zdrobiti 100 g de germeni de grau, 100 g de sfecla fiarta, 100 g de morcovi fierti si o suta de caise uscate. Adaugati doua linguri de suc de lamaie si putina miere. Amestecul trebuie sa aiba un gust acru. Puteti adauga putin unt sau ulei vegetal (adaugati-l intotdeauna la mesele deja preparate - nu folositi la gatit sau prajit).