Pagini

Instructiuni pentru curatarea ficatului

OBSERVATIE: Efectul procedurii de curatare depinde de respectarea instructiunilor in detaliu si de completarea tuturor etapelor procedurii.

Etapa 1: Pregatirea pentru curatare, relaxarea corpului.
Efectul de relaxare poate fi obtinut folosind sauna sau dusuri fierbinti. Trebuie sa fie cel putin doua sesiuni de relaxare( cu 5-7 zile inainte de curatare).

Scopul este de a te incalzi, de a elibera organismul, de relaxare in general. Ultima procedura de astfel trebuie facuta cu o zi inainte de principala procedura de curatare.

Etapa 2:  Mancati in principal numai alimente pe baza de plante cu doua trei zile inainte de procedura. Eliminati toate felurile de carne si peste din regimul alimentar. Singurele produse animale care pe puteti consuma sunt ouale, chefirul, iaurtul simplu, laptele batut si branza de vaci.

Etapa 3: Procedura se realizeaza cel mai bine spre sfarsitul saptamanii (vineri seara – sambata dimineata sau sambata seara – duminica dimineata).

Lucruri necesare:
-          225 ml de ulei de plante de orice fel ( cel mai recomandat fiind uleiul din seminte de struguri) pentru cinci portii de baut.
-          Sase lamai de marime medie (aproximativ 1 kg).
-          Un catel de usturoi.
-          Doua cesti (de 50 ml) din sticla sau plastic (una pentru ulei si alta pentru sucul de lamaie).
-          O perna incalzita.
-          Un borcan cu capac.

Procedura dureaza doua zile:
Ziua 1
-          Mancati ultima masa inainte de ora 14.
-          Nu luati nici o gustare dupa ora 14.
-          Cand va este foame, beti lichide: sucuri proaspete de morcovi,mere sau apa fiarta sunt cele mai bune.
-          Cel mai important, incercati sa nu fiti tensionati. Va veti simti slabit deoarece, pe masura ce organismul se curata, in absenta mancarii absoarbe unele toxine. Puteti merge pe cat de mult posibil sau puteti face orice alta activitate fizica. Purtati haine calduroase pentru pentru a preveni pierderea energiei. Daca va doare capul sau va simtiti slabit dimineata, faceti imediat o clisma. Daca nu ajuta, beti o ceasca de apa fiarta cu o lingura de miere si o lingurita de otet de mere. Folositi pastilele contra durerii doar ca remediu in caz de urgenta.
-          Inainte sa va duceti la culcare, faceti neaparat o clisma. Folositi aproximativ 1,5 litri de apa cu o jumatate de lingurita de suc de lamaie.


Ziua 2
-          Cand va treziti, puteti bea (cu inghitituri mici) un pahar de apa fiarta, fierbinte.
-          Faceti o clisma cu 1,5 litri de apa, jumatate de lingurita de suc de lamaie si faceti o plimbare.
-          Puteti bea sucuri inainte de ora 14 (de morcov,mar sau amestecate).
-          Dupa ora 14 nu faceti nici o treaba in casa sau lucruri legate de serviciu. Evitati orice conversatii neplacute sau situatii stresante; incercati sa evitati orice interactiune.
-          Stati culcat de cateva ori, timp de 20 30 de minute, intre orele 15 si 18. Incercati sa va relaxati, ganditiva la cele mai placute momente din viata dumneavoastra. Incalziti ficatul cu o perna incalzita (perna puteti sa o incalziti punando pe calorifer sau prin orice alt mijloc). Ficatul se afla in partea dreapta, cam cu un centimetru sub cutia toracica.
-          La ora 18 puneti sticla cu ulei intr-o oala cu apa fierbinte, pentru a incalzi usor uleiul.
-          Puneti sase lamai in apa fiarta timp de 10-15 minute, pentru a le face mai zemoase.
-          Intre timp stoarceti sucul de la un catel de usturoi intr-un borcan, acoperiti cu un capac si puneti-l deoparte.
-          Taiati lamaile in jumatate, stoarceti-le si strecurati sucul.
-          Pregatiti cearsafurile pe care le veti folosi in timpul procedurii.

Pana la ora 18.30 ar trebui sa aveti gata urmatoarele lucruri:
- Doua cesti de 50 ml (una pentru ulei si alta pentru sucul de lamaie)
- O perna incalzita.
- Ulei -225 ml.
- Suc de lamaie -150 ml.

La ora 18,30 faceti un dus timp de zece minute, incalziti bine tot organismul si intindeti-va in pat.

Asigurati-va ca urmati exact toti pasii urmatorului program de acum inainte:
-          Ridicati-va din pat la ora 19; turnati ulei intr-o ceasca (45 ml) si suc de lamaie in cealalta ceasca (30 ml).
-          Beti uleiul si imediat sucul de lamaie.
-          Culcati-va din nou si incalziti ficatul.
-          La 19.15 sculati-va si beti ulei (45 ml) si suc de lamaie (30 ml), culcati-va si incalziti ficatul.
-          Repetati la fiecare 15 minute, pana cand se termina tot uleiul si sucul de lamaie.
-          Daca va este greata (de obicei dupa cea dea patra portie), deschideti borcanul cu usturoi si mirositi-l. Daca greata persista opriti-va la aceasta etapa. Intindeti-va pe partea dreapta puneti perna incalzita pe ficat si cititi sau uitati-va la televizor.
-          Cea mai neplacuta perioada va fi intre orele 21 si 23. Puteti simti arsuri la stomac, slabiciune si transpiratie. Persoanele cu un ficat bolnav pot simti ca acesta “respira” (o senzatie usoara de tasnitura in partea dreapta a cutiei toracice).
-          Nu va este frica. Imaginati-va ca puteti vorbi cu ficatul dumneavoastra. Cereti-i iertare pentru suferinta. Ganditi-va ca ati fost inteles si iertat. Aceasta ar trebui sa va ajute sa va calmati.
-          Limitati mersul pe cat de mult posibil intre ora 21 si miezul noptii, stati mai mult intins in pat.
-          Cand simtiti miscari intestinale (pe la ora 1 noaptea), duceti-va la toaleta. Dupa scaun faceti o clisma si mergeti la culcare. In unele cazuri, miscarea intestinala nu are loc pana dimineata. Daca acest lucru nu se intampla pana la ora 3 mergeti la culcare. Curatarea ficatului va fi completa cand va treziti.

Organismele noastre au calitati individuale. Aplicati instructiunile si in acelasi timp urmariti reactia organismului dumneavoastra si judecati singuri.

Cateva remarce suplimentare despre curatarea ficatului:
-          Unele personae vomita dupa a treia sau a patra portie de ulei. Acesta este un semn ca trebuie curatat stomacul mai intai. De obicei acest lucru se intampla dupa prima curatare. Daca vi se intampla nu va descurajati. Terminati procedura si asteptati rezultatele.
-          Incercati sa ramaneti calm si relaxat in timpul intregii proceduri. Daca ficatul are de inlaturat multe impuritati, este posibil sa il simtit miscandu-se, ca si cum ar respira. Nu va speriati, deoarece frica duce la spasme ale canalului biliar si paote cauza, de asemenea, voma.
-          Unele persoane se pot simti obosite in dimineata urmatoare. Senzatia ar trebui sa dispara pana seara. In majoritatea cazurilor, oamenii au mai multa energie, putere si pofta de viata cand se trezesc dimineata.
-          Daca simtiti greutate in zona ficatului in dimineata urmatoare, procedura trebuie repetata in doua saptamani.
-          Persoanele a caror fiere a fost indepartata chirurgical probabil se intreaba daca pot folosi aceasta procedura. Da, pot si chiar au nevoie de ea mai mult decat alti oameni.
-          Procedura de curatare a ficatului inseamna sa facem o mica operatie dar fara bisturiu. De aceea trebuie sa fiti bine organizati si bine pregatiti fizic.
-          Daca va simtiti slabiti sau va este greata de la ulei, mirositi din cand in cand sucul de usturoi pe care l-ati pregatit mai devreme.