Pagini

Curatarea oaselor si a articulatiilor

Rareori intalnim o persoana care sa nu sufere de dureri de oase sau articulati. Numele bolii nu are nici o importanta pentru cei suferinzi: reumatism, artrita sau osteoporoza. Numele nu schimba durerea. Copii, tinerii, persoanele de varsta mijlocie si mai ales batranii, sunt neajutorati si nefericiti ca nimeni altcineva. Ei nu ne atrag atentia pentru ca nu ii vedem pe strazi prea mult. In majoritatea cazurilor, isi petrec timpul singuri acasa cu suferinta si durerea lor. Multi dintre ei s-au saturat de viata. Noptile nedormite si mobilitatea limitata cauzeaza
o voce trista si o privire obosita. Parerea majoritatii este ca oamenii sunt norocosi ca inca mai traiesc la saptezeci de ani.
Astfel de cuvinte nu consoleaza pe nimeni " este greu sa fii batran, dar nu-ti fa griji, numai ai ce face". Oamenii mai tineri folosesc astfel de fraze fara sa se gandeasca la faptul ca, inainte sa isi dea seama, se vor afla in aceeasi situatie si li se va oferi acelasi fel de consolare.

Filozofia antica tibetana ne invata: " Oasele puternice si incheieturile flexibile ne asigura o viata lunga si sanatoasa".
Sunt multi factori care influenteaza starea oaselor si a articulatiilor noastre. Regimul alimentar si nivelul de activitate fizica sunt doar doua exemple. Avem un grad mare de control asupra acestor doi factori si trebuie sa ne aducem aminte sa facem alegerile corecte. Exista un singur factor pe care nu-l poate controla nimeni: imbatranirea.

Indiferent cat de mult ne pasa de igiena interna, depozitele toxice de sare se vor forma intotdeauna pe oase si incheieturi. Ele ne limiteaza raza de miscare si cauzeaza inflamatii dureroase (reumatism, artrita etc.). Una dintre modalitatile de a evita aceste boli este curatarea regulata a oaselor si incheieturilor.

O etapa a terapiei dureaza trei zile consecutive si necesita 15 g de frunze de dafin.
Ziua 1 - rupeti 5 g de frunze de dafin, puneti-le in 300 ml de apa fiarta si fierbeti la foc mic timp de cinci minute. Turnati intr-un termos si puneti deoparte cinci ore. Strecurati in alt container si beti cu inghitituri mici la fiecare 15-20 minute, pe o perioada de 12 ore.
Observatie: nu beti niciodata intregul extract odata, poate cauza hemoragie.

Zilele 2 si 3 - continuati ca in prima zi.
In timpul terapiei eliminati carnea, oule, branza, urda etc. din meniu.
Deoarece sarurile si nisipul sunt eliminate in timpul terapiei, urina poate capata orice culoare, de la verde spre rosu deschis. Acesta este un fenomen normal. Este o terapie in doua etape intr-un interval de sapte zile si trebuie folosita o data pe an. Cea mai buna perioada pentru aceasta terapie este intervalul vara-toamna.