Acesti paraziti cresc in membrana mucoaselor, se hranesc din sangele nostru si elimina produse toxice. Toxinele ne dau dureri de cap, oboseala,
raceli, inflamatii frecvente ale ochilor vezicii si rinichilor, dureri de stomac, ficat etc.
Probleme cauzate de aceste microorganisme neprietenoase sunt imprevizibile. Ele cauzeaza disbacterioza - degenerarea microflorei intestinale. Cel mai bun remediu impotriva acestora este usturoiul.
Nu exagerati cu lucrurile bune!
Usturoiul este un antibiotic natural. Ca orice medicament, trebuie sa fie luat in doze prescrise corect. Doi sau trei catei de usturoi in plus fata de cantitatea pe care o folosim la salate sau in alte mancaruri reprezinta cantitatea adecvata. terapia necesara refacerii microflorei intestinale sanatoase necesita cantitati mai mari de usturoi.
In scopuri terapeutice, mancati un catel de usturoi in fiecare seara, la doua ore dupa cina, doua saptamani la rand. Mestecati usturoiul foarte bine si mancati-l fara paine. Acest lucru va cauza o senzatie puternica de arsura in gura, gat si stomac. Trebuie sa treceti peste aceasta suferinta intrucat sucul de usturoi omoara bacteriile, penetrand abraziunile mici in care cresc acesti paraziti. Persoanele care au probleme circulatorii pot avea un ritm mai accelerat al inimii. Este normal, pentru ca usturoiul este singurul produs care contine germaniu dizolvat - un element care curata si regenereaza vasele de sange. Merita sa indurati toate aceste mici incoveniente pentru a va pastra sanatatea. Puteti sa va curatati gura, sa va spalati pe dinti, sa beti o cana de ceai cu lamaie si miere sau sa mancati un mar inainte de culcare pentru a inlatura mirosul neplacut al usturoiului. Sau puteti mesteca o coaja de lamaie sau de portocale sau patrunjel tocat. Persoanele care nu pot mesteca un catel de usturoi poate sa-l taie in doua si sa il inghita ca pe o pastila sau sa il manance impreuna cu putina paine pentru a inlatura senzatia de arsura.
Odata terminata curatarea intestinului, putem trece mai departe, la laboratorul chimic al organismului nostru - si anume ficatul. Acesta joaca un rol esential in regenerarea rapida a sanatatii noastre.