Pagini

Curatarea rinichilor (II)

Metoda A - utilizarea pastarnacului si a radacinilor de telina
Luati 1 kg de pastarnac si jumatate de kilogram de radacini de telina, curatati-le, clatiti-le si tocati-le. Puneti bucatile intr-o oala de 4-5 litri; adaugati 1 kg de miere si 1 litru de apa fiarta racita. La foc mic si
amestecand cu o lingura de lemn, aduceti la punctul de fierbere, apoi acoperiti cu un capac si puneti la frigider timp de trei zile. In a patra zi, adaugati 1 litru de apa fiarta,
incalziti la foc mic pana la punctul de fierbere, lasati sa se raceasca putin si strecurati. Turnati acest sirop in sticle si pastrati
intr-un loc intunecat. Luati trei linguri de doua ori pe zi cu 15 minute inainte de mese pana cand terminati siropul.

Metoda B - utilizarea coacazelor
Luati trei linguri de frunze tinere de coacaze, turnati 0,5 litri de apa fiarta peste ele, puneti deoparte 20 de minute, stoarceti frunzele si aruncati-le. Incalziti la foc mic bautura pana aproape de punctul de fierbere, adaugati doua lingur de coacaze proaspete, inghetate sau uscate si puneti deoparte trei ore. Beti cu inghitituri mici pe parcursul zilei o jumatate de pahar si mancati coacazele. Aceasta metoda poate fi folosita tot anul, nu numai pentru efectul de curatare a rinichilor, ci si ca o sursa bogata de vitamine