Pagini

De cate ori putem curata ficatul?

Prima curatare este cea mai dificila si foloseste cea mai multa energie. De obicei, se elimina multa secretie biliara veche, humus, fire albe si impuritati verzi, nu se elimina intotdeauna si pietre. Absenta pietrelor inseamna ca procedura nu a avut succes.
Inseamna doar ca ficatul are multe impuritati, pietrele se vor elimina in procedurile de curatare urmatoare.
A doua curatare este mai usoara. Trebuie facuta la trei-patru saptamani dupa prima, iar urmatoarele din trei in trei luni. In primul an trebuie facute intre 4 si 7 proceduri.Dupa aceea, continuati cu o singura procedura pe an. Poate va intrebati de ce primele 4 proceduri se fac la intervale de timp asa scurte. Ficatul are patru parti si
prima procedura curate prima parte, a doua curata a doua parte si asa mai departe.
Daca va schimbati regimul alimentar, procedurile urmatoare vor elimina din ce in ce mai multe pietre. Pietrele acumulate de-a lungul anilor au devenit rotunde( ca pietrele de pe malul marii) si si-au adaptat forma la cea a canalului biliar. De aceea nu cauzeaza intotdeauna durere, dar totusi intervin in functionarea normala a ficatului. Procedura de curatare sparge mai intai pietrele, le misca si le face sa isi schimbe forma. Procedurile urmatoare pot inlatura cu usurinta pietrele.
Cuvantul “pietre” nu descrie cu exactitate material despre care vorbim. Ele sunt de fapt bucati de marimea unei nuci, cu o textura asemanatoare cleiului.