Pagini

Despre ficat

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe interne.

Este “laboratorul chimic” al organismului nostru si functionarea sa influenteaza conditia inimii, a sistemului circulator, organelor digestive, rinichilor, creierului si sitemului limfatic; de asemenea, influenteaza sanatatea fizica. 

Majoritatea persoanelor care mananca mese combinate necorespunzator au pietre la ficat, particole de colesterol si bilirubina (deseu provenit de la descompunerea eritrocitelor ce nu au fost eliminate din organism din diverse motive), inca de la varsta de cinci ani.
                
Sunt multe formule care pot imbunatati functionarea ficatului, dar nici una dintre ele nu are rezultatele la fel de evidente ca rezultatul producerii de curatare. Persoanele care sufera de pietre la fiere mai mult de zece ani, care trebuiau operate, au rezolvat problema curatandu-si ficatul, fara a mai fi nevoie de operatie.
                
Sunt multe cazuri in care starea proasta a ficatului deranjeaza functionarea inimii.
In cele ce urmeaza vreau sad au un exemplu al unei paciente de 36 de ani care suferea cu inima, arata palida si slaba, suferea de probleme de respiratie si nu putea merge. Doctorii ii sugerasera o operatie: inlaturarea unei parti a aortei si inlocuirea acesteia cu un segment din artera iliaca. Fusese avertizata ca o asemenea operatie are o rata de succes de numai 30-40%. Aceasta femeie sad us la un centru de terapie naturista pentru ajutor. A fost diagnosticata cu o ineficienta semnificativa in functionarea ficatului. Ce rost ar fi avut operatia daca sangele din venele ei ramanea contaminat, gros si acid? Chiar daca operatia ar fi reusit, sanatatea ei ar fi revenit la aceeasi conditie in 5-7 ani. Un transplant ar fi inlaturat simptomele, dar nu ar fi inlaturat si cauza reala – calitatea slaba a sangelui. Odata ce sangele este curat, sistemul care il transporta se va vindeca si el.
Pacienta a urmat procedura de curatare a intestinului gros si trei secvente de curatare a ficatului. In trei luni, parea o cu totul alta persoana -  sanatoasa, energica si optimista.
Multi oameni sunt naivi crezand ca nu se poate intampla nimic rau cu ficatul lor. Pietrele la fiere se lipesc foarte bine de ficat. La prima si a doua curatare a ficatului, nu s-a eliminate nici o piatra, ci doar particole de cholesterol de culoare verde-inchis si bucati de humus ce semanau cu fragmente dintr-o panza de paianjen. Totusi, a treia operatie de curatare a produs jumatate de borcan de pietre, multa secretie de bila, fulgi nergri si alte murdarii. Toti avem acest tip de murdarie in ficat si cantitatea creste odata cu varsta. Daca scapam de ea, ne vom simti mai usori si organismul nostrum va intineri. Curatarea ficatului este la fel de naturala si necesara ca si curatenia periodica a casei in care locuim.

OBSERVATIE: Atata timp cat se respecta fiecare detaliu al intructiunilor, procedura de curatare a ficatului nu are efecte secundare.